eSport

eSport en tävlingsform där två individer eller lag spelar dator-spel direkt mot varandra. Ett spel som drar stor publik är bl.a. strategispelet StarCraft. VM i StarCraft sänds i TV och har flera tusen åskådare som följer spelet live i sina datorer. Sverige har haft stora framgångar historiskt med spel som Counter-Strike där svenska lag och spelare dragit in stora summor i pris-pengar i internationella tävlingar.

Mike Henry satsar i första hand på att sponsra lag i spelet Battlefield som utvecklas av det svenska spel-utvecklingsföretaget DICE. Vårt fokus på kvalitet och prestanda i de system vi bygger gör det naturligt för oss att satsa på detta, precis som bilföretag som exv. Renault och Audi satsar på tävlingsbilar för att bli bättre på att bygga även vanliga bilar.

I första hand är det laget [DF] Darkfire som sponsras med servrar för träning och tävling men också med hård- och mjukvara. Att bygga ett team som kan träna, tävla och lyckas tillsammans är ett mödosamt och långsiktigt arbete, säger Mike Henry som även jobbat inom Riksidrottsförbundet med utvecklingen av svenska Iaidolandslaget. eSport skiljer sig organisatoriskt inte så mycket från den vanliga idrotten; man behöver intresserade utövare, rätt utrustning, någonstans att träna, tydliga träningstider och en bra coach som kan driva laget framåt.

Vi önskar laget lycka till!